DET HÄR ÄR VI

Bland blommande rapsfält, gungande råg och savannliknande korn driver vi Klinik Dovanders. Kliniken drivs av Paulina och Niclas Dovander och erbjuder bland annat tjänster inom massage, zonterapi och homeopati i nybyggda lokaler mitt i den skånska myllan.

Hur hamnade vi här? Vi gör en tämligen lång historia kort...

Sedan 2010 har vi båda varit verksamma inom den traditionella vården men kände båda två efter några år att detta inte kan vara rätt sätt att läka och vårda en människa på. En tablett för att lindra symptomen för en annan tablett var vår vardag när vi gav ut medicin - flera gånger per dygn. Långa medicinlistor lästes dagligen tillhörande personer som sällan kom på ett återbesök hos läkare eller utreddes vidare om tabletterna var verksamma eller inte. Så här kunde vi inte fortsätta tänkte vi, det vore hyckleri!

Vi kom i kontakt med homeopati och komplementärmedicin 2014 när våra djur efter några år av veterinärbesök förklarats kroniskt sjuka. Vår ena katt, med svåra blödande exem, skulle enligt veterinär få medicinera kortison livet ut. Vilket många människor idag också gör. Vår hund fick en vaccinskada av rabiesvaccin och var stundtals mer vild än tam. Efter kontakt med en homeopat och många behandlingar senare var både katten och hunden som nya individer. Inga fler mediciner och dom lever idag goda liv utan s.k kroniska sjukdomar.

Kan alternativmedicin bota djur så kan det även bota människor tänkte vi och påbörjade utbildningar inom den alternativ- och komplementärmedicinska världen. Efter att ha varit föräldralediga tillsammans i Spanien i sex månader där vi funderade över vad vi ville ha ut av livet landade vi i att starta eget företag och erbjuda behandlingar på det sett som vi kan sympatisera och stå för. Vi har idag funnit lyckan i behandlingsformer som vi både tror på och som vi själva använder oss av. S.k kroniska sjukdomar är enligt oss en finare benämning på "jag har ingen aning om hur jag ska bota denna sjukdom, så därför får du leva med den". Hade vi istället integrerat komplementärmedicin i vården hade resultaten varit fantastiska, likt den är i många andra länder både inom och utanför Europa.

Vi tror att alla människor kan leva ett friskare och rikare liv genom att dra ner på tabletterna och ägna mer tid åt förebyggande friskvård än efterbehandlande sjukvård. Vad tror du?
Välkomna att boka ett besök hos oss på Dovanders! Vi har nybyggda fristående lokaler några minuter med bil strax söder om Helsingborg. Här möts du av milsvidda vyer och upplever den skånska naturen när den är som allra bäst.


Niclas

Jag är diplomerad massör, regndroppsterapeut, Nadaterapeut och Reiki Master. Utbildad bland annat av certifierade massageterapeuten Stefan Malmsten, Harmoniqa spa & massageskola, Kajsa Landgren och Spirituellt AB. 

36 år ung med ett stort intresse för allt inom blommor, växter och träning. Gillar att resa och har en förkärlek till Spanien. Verkligen älskar att jobba med människor och höra om livshistorier. Kopplar av genom att påta i min trädgård. 

Paulina

Jag är diplomerad zonterapeut av Qibo-skolan 2019 som är en del av världskända och internationella organisationen Neijing. 

Jag har studerat homeopati sedan 2021 och har nu påbörjat en annan utbildning inom samma område och läser en 3 årig utbildning till diplomerad homeopat hos Gunnar Jansson på Nordiska Akademin för Klassisk Homeopati. Jag är färdigutbildad homeopat 2026.

Har en stor kreativ ådra och ägnar mig gärna åt virkning och stickning. Intresse för ekologiskt närodlad mat samt gift- och kemikaliefri hushållning.