KLASSISK SVENSK MASSAGE

Trötta muskler, ömma leder och ständigt ont både här och där? Sitter du stilla framför datorn långa dagar? Då förstår jag att du är stel i nacken, skuldrorna och ut i axlarna. Så ska Du inte behöva ha det. Föreställ dig känslan av rörelsefrihet utan smärta. Plötsligt går du ur sängen utan att stånka och pusta och når den där saken på översta hyllan i köket utan att det bränner till i nacken. Kanske leker du med barn eller barnbarnen och känner att glädjen i livet återkommer när smärtan avtar. Det är så livet ska vara. Livet ska levas, fullt ut.

Den klassiska svenska massagen är djupgående och läkande. Musklerna bearbetas genom strykningar och knådningar vilket minskar spänningar och värk i muskler och leder. Massagen verkar också avslappnande och lugnande för sinnet genom att beröringen frigör lugn och ro-hormonet oxytocin. Vi använder i första hand mandelolja som bas men masserar in eteriska oljor utifrån vad Vi anser Din kropp behöver just idag.  Är du nötallergiker använder vi en neutral olja.

REGNDROPPSMASSAGE

Föreställ dig en höst utan envisa virus och baciller. Stärk ditt immunförsvar och slipp snyta näsan stup i kvarten! Skolios och nackproblem ledde till att regndropsmassagen såg dagens ljus men visade sig också snabbt vara mycket effektivt mot dagisbaciller och andra virus då de eteriska oljorna hjälper till att stärka ditt immunförsvar. Välkommen att boka en mycket väldoftande behandling!

Regndroppsmassage eller regndroppsteknik som den även kallas är en form av medicinsk Aromaterapi. Massagen är bra mot rygg- & nackbesvär, förkylning/influensa och verkar allmänt stärkande för immunförsvaret. Massagen är en kombination av Vitaflextekniken från Tibet, Lakotaindianernas fjäderlätta beröring och den uråldriga smörjningen av eteriska oljor. Den grundar sig på ett komplett system av reflexpunkter som stimulerar alla inre kroppssystem. Genom att på rätt sätt massera in eteriska oljor som är virusdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska kan man hjälpa kroppen att korrigera förskjutningar i ryggraden. Massagen/tekniken utförs på fotsulorna, baksidan av underbenet samt från svanken upp till nacken. I denna massage använder vi endast 100% rena och ekologiska eteriska oljor från Young Living som håller absolut högsta kvalité.

KOPPNING/BINDVÄVS
MASSAGE

RENA KROPPEN UNDER 21 DAGAR
Vi erbjuder koppning/bindvävsmassage som paket av 3 behandlingar. Behandlingar skall utföras med ca 7 dagars mellanrum under totalt 21 dagar. Pris för detta är 1850:- och betalas vid första tillfället. Under dessa 21 dagar förväntas du att göra några lättare övningar och livsstilsförändringar hemma. Detta för att maximera effekten av din egen läkningsprocess. De lätta övningarna och livsstilsförändringarna får du tilldelat vid första besöket. Vi erbjuder detta paket så billigt då vi märkt att rejäl koppning och manipulaiton av bindväven i samband med akupressur och moxa på specifika punkter och noga utvalda eteriska oljor ger liv till din kropp och vår mission är att alla ska leva ett friskare liv.


Behandling 1 är oftast mycket smärtsam. Detta eftersom när bindväven sitter fast och vi lättar på den gör det mycket ont. Smärtan ska avta för varje behandling. Sista besöket ska/är sällan särskilt smärtsam. Viktigt är att du genomför de övningar/livstilsförändringar du får vid första besöket. 

Utöver hård massage och koppning kommer vi även smörja in dina fötter med eteriska oljor vi tror hjälper dig på vägen samt moxa på utvalda akupunkturpunkter. Moxa är en sorts värmande akupunktur som dock inte penetrerar huden. 

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven.

I min massage bearbetar jag först kroppen kraftigt med mina händer och en gummikoppa. Därefter sätter jag de hårda kopporna som sitter i ca 5-10 minuter. Hela din kropp kommer att behandlas, från huvud till minsta tå. I ansiktet används en liten koppa som inte lämnar blåmärken. 

Observera att du mest troligt kommer att få stora blåmärken efter kopporna, främst på ryggen och utsida lår brukar vara det synas mest. Dessa försvinner efter någon vecka. Koppningen kan vara mycket smärtsam.

Koppning har använts i åratal i olika delar av världen. Metoden är en del av traditionell kinesisk läkekonst och har även omnämnts i antikens Grekland.
Koppning är bra för alla som klarar av en såkallat vanlig massage med skillnad från dem som går på blodförtunnande medel, har hjärt- eller kärlproblem eller är gravida, eftersom kopporna jobbar ordentligt på djupet. Koppor kan användas på hela kroppen förutom ljumskarna, halsen och armhålorna.

Bindväv eller rättare benämnt Fascia, består bland annat av proteinet kollagen och omger alla våra organ muskler och celler och har till uppgift att läka och stödja kroppen. Ämnen passerar bindväven på sin väg mellan blodkärl, cell och lymfa och man kan säga att i bindväven sker det ett tyst krig mellan sjukdom och hälsa. Frisk bindväv kan liknas vid ett spindelnät av små trådar som går hela vägen från tårna upp till hjässan. Det innebär att om du påverkar bindväven på ett ställe påverkas hela kedjan och om bindväven blir spänd på ett ställe kan du alltså få symptom och smärta på ett annat. Bindväven kan lagra stora mängder slaggprodukter för att dessa inte ska skada våra celler men när den blir överbelastad skapas det inflamation och det är bindvävens rop på hjälp. När bindväven blir full av partiklar som egentligen skulle lämnat kroppen för längesedan stelnar den alltmer vilket med tiden leder till diffus värk och inflamationstillstånd som kan titta fram lite överallt i kroppen. Se bindväven som en kokosolja, när den är varm flyter den fritt men när den är kall stelnar den. Därav vikten att hålla kroppen varm och levande.

Det går att boka koppning som enskild behandling för 700:- per behandling.