KURS

Vi utbildar i regndroppsmassage i vår lokal på aspavägen 285 i Vallåkra. Då lokalen är liten utbildar vi endast två personer åt gången. Detta ger en personlig prägel på hela utbildningen och massor med tid för att se, lära och fråga.

Du som är intresserad av kurs tar med dig en kurskamrat att öva på. Kanske vill ni båda två gå kursen? För bästa resultat går Ni båda två eftersom då kommer Ni båda få känna på att få en hel regndroppsmassage samtidigt som ni lär er att ge en hel regndroppsmassage då man skiftar om att ligga på bänken.

Kursupplägget är mellan kl 9.30 och 16.00
Förmiddagen tillägnas att gå igenom kurskompendiet som är skrivet av mig, Niclas Dovander som också är kursledare. Efter lunch och bensträckare kommer en av er att först lägga sig på bänken och då kommer jag först visa stegen sedan kommer du som inte ligger på bänken för göra efter mig. När hela behandligen är utförd och du fått svar på alla dina frågor kommer Ni att byta plats.

I priset om 1499:- per person ingår kurskompendie, handdukar, oljor under dagen och diplom efter utförande.
Riktpris för en behandling ligger på mellan 650-800 kronor
Inköp av oljor för att utföra denna behandling kostar ca 1550:- och räcker till mellan 8-10 behandlingar, Ni kan köpa dessa av mig i samband med kursen, hör i sådant fall av er innan eller så kan ni beställa själva efteråt på www.youngliving.se

Vid intresse skicka ett mail till niclas@dovanders.se så bestämmer vi gemensamt en kursdag.


OM REGNDROPPSMASSAGE

Regndroppsmassage är en kraftfull, väldoftande och rogivande behandling där 9 eteriska oljor av terapeutisk kvalité appliceras på vaden, under fotsulorna och längs med ryggraden. Oljorna stryks in med fjäderlätta rörelser samt vita flex-teknik. Dofterna tar sig även in i kroppen via andningen där dom når hjärnans känslocentrum. Eteriska oljor jobbar på cellnivå och ökar cellernas upptag av syre och näring. En eterisk olja som appliceras under foten når ut till kroppens alla system på ungefär 20 minuter.

Regndropp, eller raindrop technique som den kallas internationellt baseras på idén - och är idag vetenskapligt bevisad - att många typer av skolios och andra ryggradsförskjutningar orsakas av virus och/eller bakterier som ligger vilande längs ryggraden. Dessa patologiska besvär orsakar över tid inflammation vilket i sin tur gör att ryggraden vanställs eller ger upphov till muskelspasmer och kramper.  

Tekniken utvecklades av naturläkaren Gary Young på 1980-talet. Han utvecklade tekniken baserat på sin forskning om eteriska oljor som antimikrobiska medel samt på den information han fått av en indianhövding hos Lakotaindianerna i South Dakota, USA. Hövdingen berättade för Young om hur man i generationer använt sig av en metod att läka kroppen från obalanser och sjukdomar genom en behandlingsmetod som utövas med fjäderlätta strykningar längs ryggraden. Den uråldriga informationen i kombination med modern forskning lade grunden för det som i slutändan blev raindrop technique.
Regndroppsmassage är alltså både en modern men samtidigt själslig uråldrig konst att läka kroppen. Det bästa från flera världar. Namnet regndropp kommer från att oljorna droppas över ryggraden, cirka 15 centimeter upp för att interagera med energikroppen (auran) innan droppen träffar den fysiska kroppen. Detta inspirerades av den indianska tron att när regndroppar faller renar de både kroppen och anden.